Mannen zijn laf, vrouwen zijn onderdanig … Oedipus is de schuld van alles!

Het beruchte Oedipus -complex wordt teruggebeld en opnieuw. Maar voor Freudians is één ding duidelijk: het is dankzij hem dat we mannelijke en vrouwelijke seksualiteit hebben. Nogmaals, over het “sleutelconcept van psychoanalyse” praten we met de psychoanalyticus Jean-David Nazo.

“Oedipus, die zal worden besproken, is de held van de oude Griekse mythologie, die een symbool is geworden van een bepaald stadium in de ontwikkeling van onze seksualiteit,” legt Jean-David Nazo uit. -Dit is een seksueel verlangen, dat we gewend zijn als een volwassen attribuut, wordt ervaren door een klein kind van drie tot vijf jaar. Het is gericht op ouders. Waarom precies op hen? Ja, simpelweg omdat ze in de buurt zijn. Een onschuldig kind geeft hen seksualiteit, betrekt hen in zijn fantasieën en kopieert schaamteloos hun seksuele gedrag van volwassenen “.

Oedipus -complex correleert met die fase van mentale ontwikkeling, waarin we leren onze impulsen te beperken en onvervulde verlangens op te geven door de assimilatie van verboden, inclusief op incest. Dit is de noodzakelijke fase, die we hebben overwonnen waarvan we vervolgens een paar kunnen liefhebben, een paar maken, een gezin bouwen.

En als we die allereerste liefde niet konden overleven – voor papa en moeder – creëert Edipov -complex grote emotionele problemen voor ons. Geen enkele potentiële partner zou immers vergelijken met ouders weerstaan ​​- zoals we ze in de kindertijd zagen.

Oedipus -complex in een jongen

“Mastering” Een moeder is de belangrijkste onbewuste Edipov -fantasie van een kleine jongen. Een andere meest beroemde fantasie die verband houdt met deze periode is om “de vader te doden”. Oedipov -complex is een ‘oorlog’ van vaders en zonen, waarin deze ernaar streeft zich te laten gelden.

Uiteindelijk inspireren deze verlangens het schuldgevoel van het kind, hij begint de onbewuste angst voor castratie te kwellen, zoals Freud hem noemt. Deze angst in zijn extreme manifestaties kan zelfs leiden tot de vorming van neurose en fobieën. Hij stelt de jongen toe om te begrijpen wat mogelijk is en wat onmogelijk is, en bevrijdt hem van incestoos fantasieën. Rivaliteit met zijn vader en angst voor hem leiden tot het feit dat de jongen zich met zijn vader begint te identificeren en als gevolg daarvan de moeder weigert.

Seksuele identificatiemechanismen

“Wonen Oedipov, het kind neemt op basis van zijn toekomstige seksualiteit”, legt Jean-David Nazo uit. – Hij wint wat een man vervolgens een mannelijk soort gedrag en een vrouw – vrouwelijk maakt. En dit ondanks het feit dat er veel vrouwen zijn die een mannelijk type kiezen, en vice versa.

De concepten van mannelijk en vrouwelijk geven twee belangrijke manieren aan om een ​​object van liefde te kiezen en seksueel verlangen te ervaren, maar er zijn zoveel specifieke gevallen dat het onmogelijk is om een ​​portret te geven van een typische man of een typische vrouw “.

Oedipov -complex in een meisje

Paradoxaal genoeg wil een heel klein meisje, net als een jongen, een moeder bezitten. Op de leeftijd van drie en vijf jaar ontdekt ze echter plotseling dat de jongen een penis heeft. Dan begint de pijnlijke periode, waarin het meisje zich onvolmaakt aanvoelt. Iemand heeft haar ontnomen over iets echt waardevols, en deze iemand, denkt ze, is haar moeder.

Dus de idyll eindigt bij de moeder, en het meisje wendt zich tot haar vader. In het begin, om zo sterk te zijn als hij, wat natuurlijk onmogelijk is. Dan – in de hoop aan hem te worden gewenst: “Ik zal trouwen met papa”. We hebben het over onbewuste fantasie: ze weet niet precies wat ze wil, en gaat natuurlijk niet verder met echte acties. In haar gedrag begint ze haar moeder na te bootsen, die enerzijds een hekel heeft aan een tegenstander, en anderzijds – ze beschouwt ideaal, bewondert haar vrouwelijkheid en droomt om als zij te zijn om papa te behagen. Om volwassen vrouwelijkheid te bereiken, weigert het meisje haar verboden fantasieën.

Mannelijk type

Mannelijke seksualiteit wordt vastgesteld door de Oedipus -fantasie van de jongen over het ‘beheersen’ van de moeder. De man is trots op zijn geslachtsdelen, in staat om door te dringen. Maar in zijn onbewuste, wordt de angst van kinderen voor castratie bewaard, waardoor een man meer bang is voor fysieke pijn en zich constant zorgen maakt over zijn mannelijkheid, claimt Jean-David Nazo.

“Een man is bang om de macht te verliezen, wat hij, zoals het hem lijkt, dankzij de penis bezit. Ten slotte is het noodzakelijk om met alle zekerheid te zeggen: de man is laf en kwetsbaar vanwege constante pijnlijke aandacht voor zijn lichaam. Elke risicovolle daad zorgt ervoor dat hij de angst om te worden vernietigd, en falen wordt vaak geassocieerd met de overvloed van zijn vernedering. “.

Een man geeft de voorkeur https://geilworden.com/17-tips-om-een-meisje-snel-opgewonden-te-krijgen/ aan lief te hebben, niet om geliefd te worden. Hij is echter echt verliefd geworden en is bang om afhankelijk te worden